Vorige events

Thema 16 november 2017 “Ontpiekeren”

Piekeren is iets universeels. We doen het allemaal. De vraag is of het ons helpt en oplossingen brengt.
In de workshop ‘Ontpiekeren’ ga je herkennen en ervaren hoe piekeren werkt, hoe je ermee om kunt gaan en hoe het minder belemmerend voor je kan zijn. En dat je daardoor meer ruimte krijgt om te doen wat je eigenlijk het liefste zou willen.

Wat levert jou deze workshop op?

  • Je ervaart dat verzet tegen ongewenste gedachten, gevoelens en emoties vaak leidt tot meer problemen
  • Je komt tot het inzicht dat piekeren iets universeels is, en dat er niet zoiets bestaat als een ‘piekervrij’ leven.
  • Je krijgt een alternatief aangereikt voor het omgaan met die gedachten/gevoelens in oefeningen:
  • Je ontvangt een duidelijk idee van wat jou kan helpen om piekeren minder belemmerend te laten zijn.

Evaluatie

De workshop was interactief en gericht op ervaringen. Trainer Jan-wim van Heugten had leuke oefeningen die inzicht gaven in onze eigen belemmerende gedachten. De avond werd met gemiddeld een “8” beoordeeld.
Een aantal reacties waren;
“Nieuwe inzichten op een heel bekend probleem” Eric Schmidt
“In een kleine betrokken groep is er veel ruimte voor interactie en uitwisseling van ervaringen tussen deelnemers” Edwin van Blokvoort
“Een ongewoon onderwerp dat luchtig werd gebracht, met realisme. Sprak me erg aan.” Jan van den Brand

 

Thema 20 juni 2017 “De kracht van je overtuiging”

Het ging in deze workshop over de kracht van ondersteunende overtuigingen.

Heel de dag door hebben we gemiddeld zo’n 70.000 gedachten. Bewust of onbewust vertrouwen we op onze gedachten die onze basis vormen van wat we geloven en vinden van onszelf, van anderen,   van onze omgeving en de wereld.
Dat zijn onze overtuigingen die gevormd worden door onze opvoeding, de cultuur waarin we opgroeien en wonen, de ervaringen die we opdoen in het leven en door ons karakter.
Ze zijn de basis van ons gedrag, onze keuzes die we bewust of onbewust maken en de houding die we aannemen in situaties op ons werk en in ons privéleven.
Overtuigingen kunnen heel krachtig zijn en ons stimuleren of belemmeren in ons leven en werk.
Bewustwording van onze overtuigingen kan ons daarom helpen onze persoonlijke en professionele groei te versterken.

Waardering

De avond werd gewaardeerd met 8,5!

Enkele citaten van de deelnemers

” Jezelf bewust maken!”.

“Actieve workshop die je aan het denken zet!”

Thema 26 januari 2017 “leiderschap”

 

op 26 januari 2017 was het thema leiderschap. Onder leiding van Joost van Beek zijn er door de deelnemers ervaringen gedeeld. Leiderschap speelt eigenlijk overal in een rol als financial. Bij veranderingen, procesverbeteringen als leidinggevende of als collega. Door ervaringen te delen over inspirerende leiders en hoe je jezelf ziet als leider, werd het een waardevolle avond.

Waardering:

Deelnemers waarderen de avond in zijn geheel met een 7,6. Spreker Joost werd gewaardeerd met een 8,7.

Enkele citaten van deelnemers:

“Ervaringen van gelijkgestemden doen en hierdoor toch weer mooie dingen uit meenemen”-Maurice van Lier.

“Groepsgrootte was prettig en voldoende aandacht voor groep en individu. Ervaringen delen is zeer waardevol” -Bent van der Meulen.

 

 

 

Thema 22 november 2016 “verkoop je unieke zelf”

22 november vond voor de 2e keer de Financials meet Financials-avond plaats met het thema “Verkoop je unieke zelf !”. Gastspreker voor deze sessie was Wilfred van der Meer. schermafbeelding-2016-11-27-om-15-38-37

We gingen op zoek naar de praktijk achter het “Pitchen” van jezelf als persoon en professional. Hoe positioneer je jezelf, en wat is hiervan het psychologische effect?

Aan het eind van de avond ging iedereen naar huis met een persoonlijke elevator pitch.

Evaluatie.

De avond als geheel werd beoordeeld met een mooie 8,2.

Reacties van deelnemers.

“De interactie en persoonlijke focus maakt de stof leuk en kneedbaar”. Ruben Bentvelzen.

“De avond inspireert mij telkens weer”. Wil Kroos.

“Interacties en concrete praktijkvoorbeelden”. Martijn Nagel.

“Door de kleine groep kom je snel tot de kern” Michel Boukens.

“leerzame interactieve avond in een gemoedelijke sfeer” Sandra de Deugd.

Thema 13 oktober 2016: “Feedback Challenge for Financials”

Feedback vragen is spannend. En leerzaam. Feedback is een effectief groeimiddel. Deelenemers van deze avond durfden de Feedback Challenge aan! In deze workshop leerde je hoe je feedback kunt vragen aan collega’s en opdrachtgevers, kreeg je meer inzicht in je kwaliteiten en maakte men kennis met tools waarmee je verder kunt werken aan je eigen ontwikkeling. Er werd gewerkt met onder andere het spel Feedbackkaarten, een laagdrempelige manier om feedback te vragen.

 

Axelle de Roy rond

Over Axelle de Roy

De workshop werd verzorgd door Axelle de Roy. Axelle is trainer en samen met Madeleine Lomans eigenaar van Lomans & De Roy – training, coaching, theater.

Daarnaast is Axelle auteur van het spel Feedbackkaarten en het boek Feedback Challenge. 

Evaluatie
Een avond vol feedback en interactie! Met behulp van de feedbackkaarten vroegen en gaven de deelnemers elkaar feedback. Serieuze momenten werden afgewisseld door ook ontspanning en humor. De avond werd beoordeeld met een 8,6. De trainer Axelle de Roy werd op een schaal van “zeer goed” tot “onvoldoende” door alle deelnemers beoordeeld met “zeer goed”!

Thema 5 oktober 2016 “Verkoop je unieke zelf”

5 oktober vond de Financials meet Financials-avond plaats met het thema “Verkoop je unieke zelf !”.

We gingen op zoek naar de praktijk achter het “ verkopen” van jezelf als persoon en professional. Hoe positioneer je jezelf, en wat is hiervan het psychologische effect?

Aan het eind van de avond ging iedereen naar huis met een persoonlijke elevator pitch.

 

Over Nienke Kappetein

Nienke

Nienke Kappetein is trainer /consultant bij Brave Decisions. Haar kracht en passie ligt bij het ontwikkelen van mensen met interactieve trainingen. Eerst wordt een theoretisch kadergeschetst waarna op enthousiaste wijze met elkaar de theorie wordt getraind.

Evaluatie.

De avond als geheel werd beoordeeld met een mooie 8,3.

 

Reacties van deelnemers.

“Op een ontspannen manier mij bewust laten worden van mijn unieke zelf! Boeiend tot de laatste minuut” Maurice van Lier.

“Een informele laagdrempelige bijeenkomst die uitnodigt om te netwerken en verrijkend is door een professioneel geleide workshop”. Willem de Ruiter.

“Nuttig en leuk om de pitch te oefenen”. Mark van Valkengoed.

“De avond zorgde voor bewustwording. Door met je neus op de feiten te worden gedrukt ga je nadenken over wie je bent en hoe anderen je zien”  Remco Martens.

Thema 28 juni 2016: “Hoe beïnvloed je irritaties?”

Irritatie betekent volgens de Van Dale: “geprikkelde stemming; ergernis”. Wie kent het niet? Klein of groot, de irritaties zeggen iets over de ander èn iets over jou. Je kunt ze negeren en je blijven ergeren of je kunt er iets mee doen! Maar hoe en wat dan?

Daar gingen we mee aan de slag in deze workshop. Aan de hand van een kennismaking met het kernkwadrant van Daniel Ofman (bekend door zijn bestseller Bezieling en Kwaliteit in Organisaties) gingen de deelnemers op zoek naar hun eigen unieke kernkwaliteiten, maar ook naar hun valkuilen, uitdagingen en allergieën. 

Over Susan Theunissen 

Susan Theunissen van Sustain Coaching is zelfstandig gevestigd trainer & coach. Susan heeft ruime ervaring met trainen en heeft jarenlange ervaring als HR-specialist in een commerciële, beursgenoteerde omgeving.

Evaluatie

Een interactieve workshop, waar nieuwe inzichten zijn verkregen die in het dagelijks leven van pas gaan komen.  Zeer geslaagde avond met een 8,7 als gemiddeld waarderingscijfer!

Enkele reacties van deelnemers

“De interactie en contact met anderen over een onderwerp dat je persoonlijk raakt is steeds erg zinvol. Ik merk een voortreffelijke openheid onder elkaar, zonder één uitzondering. Bijzonder.” Jan van de Brand
“Jezelf weer bewust worden van je rode vlag!” Jeffrey Janssen
“Op ontspannen wijze gesprekken met net wat meer diepgang dan gewoonlijk!” Henk de Graaf
“Altijd persoonlijke ontwikkeling.” Louis Treffers

Thema 24 mei 2016: “Van je Stress Af!”

Het thema van de door Joost van Beek georganiseerde Financials meet Financials-avond op dinsdag 24 mei jl. was “Van je Stress Af !”. Er werd ingegaan op deze stelling in een interactieve workshop. Hoe herken je stress veroorzakers bij jezelf? Er is ruimte voor jouw specifieke vragen en je zult op praktische wijze ervaren hoe oefeningen en verandering in gedrag en denken voor stress reductie kunnen zorgen.

foto lars powershoot

Lars Ratering is eigenaar van Power Coach (www.power-coach.nl) en specialist op het gebied van stress (www.stress-specialisten.nl (www.vanjestressaf.nl). Daarnaast is hij als trainer verbonden aan de ICM coachopleiding.

Zijn kracht ligt in het uitdagen van mensen in een persoonlijk leerthema. Met veel humor en interactie ga je op een speelse manier aan de slag.

Deze avond werd gemiddeld gewaardeerd met een 8.

Enkele reacties van deelnemers:
In ongedwongen setting met collega’s van gedachten wisselen over een scala aan onderwerpen maakt dat ik graag naar financials meet financials avonden kom -Annemie Graat
Vooral het horen waar andere financials tegen aan lopen, hoe ze hier mee omgaan en hoe problemen opgelost kunnen worden, maakt het voor mij zo interessant om deel te nemen aan deze avonden. –Erik de Bruijne. 
Enorm waardevol om met persoonlijke vorming, eigenschappen en eigenaardigheden bezig te zijn.- Jan van de Brand
Toegankelijk en verrassend -Mark van Valkengoed
Tot de kern komen wat voor mij stress inhoudt -Maurice van Lier
Op prettige wijze werken aan je persoonlijkheid – Louis Treffers

Thema 22 maart 2016: “Goede gesprekken regisseer je zelf!”

Jouw inhoud staat en je kennis is meer dan voldoende: daar ben je van overtuigd en daar gaan wij van uit. Uiteindelijk is je doel van de meeste gesprekken het ‘blijven plakken’. Dat red je niet met alleen een ijzersterke inhoud, je zal je boodschap ook goed moeten overbrengen.

Hoe kun je met minder energie toch het maximale uit al je gesprekken halen? Door de gedragsstijl van je gesprekspartner goed in te schatten en slim aan te sluiten in je manier van communiceren. In deze workshop oefenden deelnemers veel en kregen ze concrete handvatten om mee aan de slag te gaan.

Wendy Rundberg

Wendy Rundberg is zelfstandig gevestigd trainer (vanuit PLUQ Personal Performance). Zij traint al jaren professionals die met hun presentatie echt het verschil willen maken. Wendy is in staat een podium te creëren om mensen in hun persoonlijke kracht te zetten en ze echt in contact te laten zijn met hun publiek of prospect.

Evaluatie:
Met een 8,4 als gemiddelde werd deze avond zeer gewaardeerd. Tussen deelnemers en trainer was veel interactie en zijn inzichten verkregen die direct toepasbaar zijn. 

Enkele reacties van deelnemers:
“In een kleine effectieve setting was er veel ruimte voor interactie en eigen inbreng hetgeen de effectiviteit van de training vergrootte.” Edwin Blokvoort
“Combinatie van netwerken, elkaars ervaringen uitwisselen en aanscherpen van eigen soft skills onder de bezielende begeleiding van een professional.” Wouter Raaphorst
“Leuk en leerzaam om mensen te ontmoeten terwijl je jezelf ook nog ontwikkeld.” Marije Groen in ’t Wout

Thema 27 oktober 2015 : “Met Durf & Vertrouwen aan tafel!”

Je kent vast wel situaties waarin je zelfvertrouwen of stevigheid aan tafel in meer of mindere mate op de proef wordt gesteld, waar je toch een beetje een ‘raar gevoel in je buik’ van krijgt.

Tijdens dit event nam Michel Maarleveld de deelnemers mee naar hun eígen praktijk, gaf ze tips om met dit soort situaties om te gaan en liet hen erváren dat het werkt!

Michel Maarleveld is zelfstandig gevestigd trainer en HR Professional (vanuit Michel&). Hij traint onder meer aan de Hogeschool van Amsterdam en Utrecht op het gebied van professionele vaardigheden en communicatie. Hij heeft daarnaast de afgelopen jaren veel met en voor financials in de bancaire en zakelijke dienstverlening gewerkt. Michel traint met een gebalanceerde dosis dénken, humor en dóen!

Evaluatie:
Erg opvallend aan deze avond was dat er veel oefeningen waren en daardoor veel interactie. Genoeg ruimte voor het zelf ervaren. Deze avond werd gewaardeerd met een 8.

Enkele reacties van deelnemers:
“Het is een leven lang leren en vanavond weer veel geleerd van anderen!” Richard Beemer
“Als je je openstelt stroomt er veel kennis binnen.” Jan van den Brand
“Leuk en leerzaam om samen met andere financials te eten en iets te leren.” Erwin van der Meyden

Thema 16 april 2015: “In de schijnwerpers: JIJ en visuele presentatiemiddelen.”

Of je nu jezelf presenteert aan een nieuwe klant dan wel werkgever of dat je in een groep de maandcijfers toelicht, je wilt natuurlijk dat je boodschap overkomt en de ontvanger geboeid raakt én blijft. Wat is er mooier dan jou het vertrouwen meegeven dat door een professionele aanpak, jouw verhaal beter overkomt?

Echter….. Een spreker die iets onleesbaar op een flip-over kriebelt, overvolle dia’s, flitsend opkomende beelden, lege stiften, haperende apparatuur of een spreker die constant in beeld staat: dat wil geen enkel publiek meemaken. Ook niet dat een presentator zich ondergeschikt maakt aan zijn presentatie. Deze situaties maken duidelijk dat visuele presentatiemiddelen de volle aandacht vragen in voorbereiding en gebruik. 

foto Rosita Setz rond

Rosita Setz doceert en traint al meer dan 30 jaar in commerciële vakken. Vanaf 1996 heeft Rosita zich gespecialiseerd op het gebied van presentatievaardigheden. Zij geef trainingen, workshops en coaching in zowel de profit als non-profit sector. In 2011 verscheen haar boek: ‘Interactief presenteren, een persoonlijke masterclass’.

Evaluatie:
Met een 8,6 werd de avond èn dus de presentatie van Rosita zeer gewaardeerd. Tijdens het eten was er al veel interactie en bij de presentatie mocht een ieder 2 keer in de schijnwerpers komen staan om vervolgens waardevolle feedback te ontvangen. Wederom leerzaam en inspirerend!

Enkele reacties van deelnemers:
“Bewustwording van jezelf (feedback) waarbij presenteren als doelstelling erg helder is geformuleerd.” Kirsten Koker
“Ik ben me heel bewust geworden van mijn eigen houding. Veel leerpunten.” Jan van de Brand
“Mede financials ontmoeten in een open sfeer en van elkaar leren.” Roger Visser
“Presenteren is ons financials niet natuurlijk, maar met deze avond wel een stuk makkelijker.” Erik Knol
“Interessant + Informeel + Interactief! Prima bijeenkomst, voor herhaling vatbaar!” Michiel van Maurik

Thema 18 maart 2015: Kees Gabriëls

Workshop met Kees Gabriëls

Het Enige Lijstje dat je Ooit nog hoeft te Onthouden

-Energieprincipes als basis van handelen vanuit Talent-

Finance is een vak apart maar dat is Marketing ook. Net als Inkoop, Logistiek en HR. Toch, als je goed kijkt, zie je overal dezelfde onderliggende principes voor succes. Kees Gabriëls, oud CEO van ondermeer Neckermann, schrijver van twee boeken over talent en nu ondernemer, heeft op basis hiervan een volledige visie op bedrijfskunde ontwikkeld.  Hij noemt dit: het Talentbedrijf (www.hettalentbedrijf.nl ). Daarbij is het uitgangspunt dat de ‘blauwe’ kant van de bedrijfskunde (systemen, processen, planningen, rapportages) dienend wordt gemaakt aan de ontplooiing van mensen.

In deze workshop daagt hij ons als Financials uit na te denken wat dit voor ons vakgebied betekent. Kees heeft in juni 2012 al een avond ‘Je Talent in één Woord’ met ons gehad die bijzonder goed gewaardeerd werd. In deze avond gaan we een stap verder en kijken we hoe je een bedrijf inricht op ieders unieke talent. Natuurlijk prikkelt hij daarbij ook jouw eigen talent.

Meer over Kees GabriëlsKees Gabriels foto

Kees Gabriëls is eigenaar van Het Talentbedrijf BV (www.hettalentbedrijf.nl) en auteur van de Talentmanager (www.detalentmanager.nl) Het talent van  Kees (1964) is Verhelderen. Hij heeft na Nyenrode een internationale carrière gevolgd in de thuiswinkelbranche waarvan 15 jaar als directielid. In zijn laatste functie leidde hij als ceo Neckermann Nederland en België en was lid van het kernbestuur vande branchevereniging Thuiswinkel.org. Hij is nu ondernemer en begeleidt RvB’s, directieleden, ondernemers en managers bij veranderingen. Uitgangspunt is daarbij het talent van elke medewerker gericht te mobiliseren.

Evaluatie:
Het was een gezellige informele avond en met de groep van 6 deelnemers, Joost en Kees was er veel ruimte voor interactie. Veel herkenning. Als concrete casus: hoe kunnen de energie principes van Kees in het Jaarlijkse Budget proces van een Multinational worden toegepast. De avond werd gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8,6.
Reacties van deelnemers:
” Geeft mij weer energie om dingen positief te veranderen” Joop van der Loo
” Een avond om energie van te krijgen” Maurice van Lier
” Bevestiging van eigen ideeën en normen en waarden” Pim Dusée
” Onderwerpen uit praktijk en ervaringen van vakgenoten” Erik de Bruijne
” Kleine groep met veel interactie, veel herkenbare situaties uit praktijk” Mark van Valkengoed

Thema 19 november 2014: “Damland & Schaakland”

In deze  workshop ontdekken de deelnemers  het verschil tussen damland en schaakland en hoe je kunt overleven en je zin kunt krijgen in schaakland. Je brengt er je eigen krachtenveld in kaart, met de spelers, hun belangen, hun rollen, onderlinge relaties, karakters e.d.  en wordt je bewust welke andere routes er zijn om datgene te realiseren wat je graag wilt.

Waardering
Het was een gezellige informele avond en met de groep van 10 deelnemers was er veel ruimte voor interactie en kon er in 2 uur relatief veel behandeld worden. Belangrijke conclusie, elk bedrijf heeft zijn eigen systeem; bewustwording  dat je daarin je rol kunt kiezen. De avond werd gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8,4.

Reacties van deelnemers:
Heerlijk om jezelf verder persoonlijk te ontwikkelen (Wilfred van der Meer)
Een avond niet over cijfers maar over menselijke ontwikkeling leuk en leerzaam (Maurice van Lier)
Het zet weer eens scherp wat al gekend was (Suzanne Verheijen)
Weer waarde aan mijn soft skills toegevoegd (Louis Treffers)
Je wordt bewust gemaakt dat er politieke machten binnen een bedrijf zijn waar je mee om moet gaan (Annemie Graat)
Leuk en voor iedereen relevant onderwerp zet je aan het denken over verleden en toekomst (Jules van der Werf)
Waardevolle verbreding van mijn toolbox (Patrick Hek)
Horen van ervaringen van vakgenoten (Erik de Bruijne)
Weer even herkennen van het spel en de regels, goed voor politiek inzicht (Pim Dusee)
Een fmf avond is een moment van leren, herkennen en erkennen (Wil Kroos)

petronel-300x200
Petronel Bijlsma
 is oprichter en directeur van FirmLeaders. Zij is al 20 jaar organisatieadviseur, managementtrainer en
executive coach. Zij heeft zich vooral ontwikkeld met en voor haar klanten vanuit diverse bureaus (KPMG Consulting, Hay Consulting, De Baak en sinds 2004 haar eigen bureau). In de jaren tachtig studeerde zij Bedrijfskunde aan de Universiteit Groningen. Haar meest in het oog springende ervaring was het mede opzetten van een waardengedreven low-cost luchtvaartmaatschappij. Zij heeft diverse internationale trainingsprogramma’s uitgevoerd in Azië, India, de Verenigde Staten en in verschillende landen in Europa.

 

 

Thema 23 april 2014: “Energy Boost voor piekprestaties!”

We leven in een tijd waarin de prestatielat steeds hoger wordt gelegd, terwijl de omstandigheden om te presteren alsmaar zwaarder worden. Hoe ga je om met de druk die hieruit resulteert? Hoe slaag je erin om ondanks alle tegenwind piekprestaties te leveren? In deze (inter)actieve presentatie liet Hans van der Loo zien wat zinvol en energiek presteren  inhoudt in de (financiële) wereld van nu en morgen.

Hans van der Loo is al jarenlang als adviseur actief in de financiële dienstverlening. Hans geeft advies op het gebied van gedragsverandering en prestatieverbetering in organisaties. Hij schrijft daarover en geeft presentaties.Hans van der Loo

Evaluatie:

Voor Hans was dit zijn debuut als gastspreker bij een Financials meet Financials bijeenkomst. Zijn (interactieve) presentatie en de avond in zijn totaliteit werd gewaardeerd met een 7,5.

Enkele reacties van de deelnemers

“Energieke spreker over Energiek onderwerp. Interessante inzichten in praktijk van verandermanagement.” Michel Maarleveld
“Een goede spiegeling waar ik als interimmer bij elke veranderopdracht voor sta.” Richard Renders
“Een andere en concrete aanpak voor verandertrajecten met positieve energie als basis.” Mylene Zwaans
“De zachte kant. Financiële kennis kun je elders halen.” Louis Treffers

Thema 28 januari 2014: Zeg het met een verhaal!

Foto Rosita website FmFHoe voorkom je dat je je publiek lastig valt met droge opsommingen van feiten ondersteund door slaapverwekkende dia’s met te veel tekst, cijfers en/of ingewikkelde grafieken? Een goed verhaal is het halve werk! Het resultaat van een goed verhaal is dat je het publiek (collega’s, medewerkers, klanten) mee krijgt, motiveert en inspireert en duidelijk maakt waar jij (of je organisatie) voor gaat en staat. Een goed verhaal is authentiek, verbindt en geeft inzicht, raakt, geeft richting en bezit persoonlijke elementen.

Wat is er mooier dan meteen al in de eerste 30 seconden de aandacht van je toehoorders pakken, zodat ze geboeid blijven en overtuigd raken van de informatie die je geeft. Zodanig zelfs dat ze er iets mee gaan doen! Storytellingtechnieken zijn onontbeerlijk voor iedereen die wil informeren, motiveren en overtuigen.

Rosita Setz doceert en traint al meer dan 30 jaar in commerciële vakken. Vanaf 1996 heeft Rosita zich gespecialiseerd op het gebied van presentatievaardigheden. Zij geef trainingen, workshops en coaching in zowel de profit als non-profit sector

Evaluatie

Een korte inleiding en de deelnemers werden direct één voor één door Rosita naar voren gevraagd om hun presentatievaardigheden te demonstreren. Tussentijds gaf een gepassioneerde Rosita een stuk theorie en praktische tips over waar je verhalen vandaan kunt halen en hoe je deze toe kunt passen in de praktijk. Een aantal deelnemers heeft aan het einde van de sessie om persoonlijke feedback gevraagd.

Enkele reacties van de deelnemers:

“Kleine groep, interactieve sessie, welke de mogelijkheid bied om met gelijkgestemden een specifiek onderwerp aan bod te laten komen.” Joost Derks
“Je leert jezelf weer opnieuw uit te vinden, je komt jezelf op een positieve manier tegen. Erik Teiken
“Aanbevelingen zijn heel herkenbaar/nuttig en zeer makkelijk toepasbaar. Slechts kleine aanpassingen kunnen enorm groot verschil maken in de kwaliteit en aandacht.” Dimitry van de Klift
“Altijd met een boodschap naar huis. Nu was die boodschap helder, eigenlijk eenvoudig, overzichtelijk. Goede meeting.” Jan van den Brand
“Door de relatief kleine omvang van de groep en de gelijksoortige achtergrond wordt een gezamenlijk probleem hierna een gezamenlijke oplossing.” Henk Oosse
“In een ongedwongen sfeer een leerzame avond. Smaakt naar meer!” Paul van der Zande

Thema 30 oktober 2013: Spreken met IMPACT- Verbaal vakmanschap is meesterschap!

frank-spieringsWil je effectiever zijn tijdens presentaties, vergaderingen en discussies? Meer bereiken als je aan het woord bent? Goede communicatie vereist inzicht in jezelf en in de ander. Ontdek hoe je voortaan jouw toehoorders op het puntje van hun stoel krijgt. Zodat jouw boodschap goed overkomt en je bereikt wat jij wilt. Een verfrissende masterclass over een behulpzame Manuel , rode bloemkolen en verbaal meesterschap.

Frank Spierings is eigenaar van STRIGO en een ervaren trainer en coach. Zijn werkwijze is te typeren als temperamentvol, praktisch, mensgericht en met humor!

Evaluatie
Dit was voor Frank de tweede keer dat hij bij een Financials meet Financials-avond aanwezig was en zijn masterclass werd beoordeeld met een 7,9. Individueel is de deelnemers gevraagd wat hun deelname aan de avond zinvol maakte.

Enkele reacties van de deelnemers:
“Ontmoeting met collega’s en weerzien met bekenden, maar ook nieuwe zaken leren.” Erik Knol
“Deelname aan de Financials meet Financials-avond is voor mij zinvol! Ik ga met nieuwe inzichten naar huis. Ik ga ze zeker gebruiken. Wil Kroos
“Zeker zinvol. De ander ontmoeten. Even uit de dagelijkse onderwerpen en luisteren naar iets geheel anders. Nadenkers meenemen, soms maar 1 of 2 dingen, maar dat maakt het al zinvol wat mij betreft.” Jan van den Brand
“Nieuwe mensen ontmoeten. Gedachten worden geprikkeld.” Marcel Methorst
“De avond is wat mij betreft succesvol omdat dit mijn interesse heeft gewekt. Ik ga dit zeker verder uitwerken bij mijzelf.” Clemens Meijs
“Stilstaan bij de impact van je communicatie. Hiermee actief aan de slag om beter contact te hebben.” Christiaan Boiten
“Het ontmoeten van “collega’s” in een kleine setting geeft veel ruimte om elkaar te spreken.” Richard Beemer
“Jezelf verrijken met nieuwe inzichten en meteen ook te netwerken.” Roger Visser
“Frank heeft op een zeer praktische manier uitgelegd hoe je ervoor zorgt dat je boodschap beter overbrengt door te luisteren met je ogen en hart.” Jeroen Hettema
“Het voegt altijd weer iets toe aan je persoonlijke ontwikkeling.” Louis Treffers

Thema 12 juni 2013: Onderscheidend ondernemerschap!

Hoe ga ik een relatie aan met mijn klant? Hoe maak ik van mijn klant mijn grootste fan?
In deze workshop leerden en ervoeren de deelnemers de belangen om zichzelf te onderscheiden en daarmee zichtbaar te worden voor hun klant. Ze ontvingen handvatten om hiermee aan de slag te gaan en zichzelf onderscheidend te gaan profileren.

Gerard van Kilsdonk
Partner van Het Nieuwe Zeker. Ondernemen en veranderingstrajecten tot een succes maken is mijn passie. Foto Gerard

Manoli Martin-Camuñas
Eigenaar van MANOLi. Mijn specialisatie is Identity Branding. Foto Manoli

Evaluatie
Deze avond werd met achten en negens beoordeeld door de deelnemers! Manoli en Gerard prikkelden de financials met vragen en opmerkingen. Er was veel ruimte tot interactie en het delen van elkaars ervaringen. Iedereen ging met minimaal 1 actiepunt naar huis! Opvallend was ook dat een aantal deelnemers graag een vervolgsessie op dit thema wilden. Ook de locatie bij Werk aan het Spoel in Culemborg wordt erg goed gewaardeerd; mooie omgeving aan de Lek!

Enkele reacties van de deelnemers:
“Je wordt op een plezierige manier getriggerd over wie je bent, over je onderneming en je presentatie. Heel leuk!” Erwin van der Meijden
“Persoonlijk, pragmatisch en to-the-point. Geen theorie, maar uitdagend tot acteren! GertJan Swart
“Ik ben met een aantal zaken bezig zoals website, maar door Manoli en Gerard wordt je toch getriggerd om hier verder over na te denken.” Maurice van Lier
“En weer een stukje ‘rijker’ geworden” Louis Treffers
“Vakgenoten ontmoeten, sparren met elkaar over actuele onderwerpen buiten het vakgebied en netwerken!” Fred Borst
“Zelfontplooiing met een leuke aanpak en theorie!” Richard Renders
“De rit naar huis is altijd te kort. Het hoofd vol met soms maar één woord!! Vanavond was dat “Why”.” Jan van den Brand

Thema 22 mei 2013 “Tot hier en nu verder”

Over het snappen & veranderen van je eigen gedragspatronen.
Mensen leven in patronen en vaak ook nog onbewuste patronen. Wat hindert jou om door te groeien, zichtbaar te worden, je rol echt in te nemen, van baan te veranderen of om (niet meer) leidinggevende te zijn? Waar we in ons werk (en leven) voor beloond zijn, herhalen we keer op keer. Tot dit patroon in de weg gaat staan omdat je bijvoorbeeld in de rol van leidinggevende niet meer “ikke zelf doen”, “ik ben de slimste”, “ik los het wel weer op” kunt toepassen (als je een goed leidinggevende wilt zijn). Maar hoe herken je de patronen die je opeens in de weg gaan zitten en hoe kom je er weer van af? In de workshop kreeg je de antwoorden op deze vragen.

Spreker:
Petronel Bijlsma van FirmLeaders verzorgde de workshop. Zij werkt inmiddels 20 jaar als ondernemer/consultant/trainer/coach. Ze heeft ondermeer getraind en gecoacht in Europa, Azië en Amerika, maar ook heeft ze een waardengedreven low-cost luchtvaartmaatschappij mede opgezet. Op een humoristische, scherpe manier, met vele voorbeelden en oefeningen heeft zij ons aan het werk en aan het denken gezet.

Feedback avond 22 mei 2013:
Het was een gezellige avond in ongedwongen sfeer. De kleine groep van 8 financials werd geprikkeld en uitgedaagd door de scherpzinnige Petronel, om na te denken over de valkuilen van eigen gedrag. Duidelijk werd dat je kunt veranderen als je er last van hebt, bijvoorbeeld door nieuwe overtuigingen aan te leren. De deelnemers waardeerden de avond met een 8,4.

Enkele citaten van deelnemers:
“Persoonlijke groei van mezelf” Wilfred van der Meer.
“inzicht in damland en schaakland” Joop van der Loo.
“Inzicht in eigen gedrag en handvatten om dit aan te pakken” Mark van Valkengoed.
“Interactie met trainer en ervaringen van anderen maken de avond zinvol” Maurice van Lier.

Thema 26 maart 2013: Onderhandelen met effect!

diederik-vincentAnderen beïnvloeden en onderhandelen is nodig, maar misschien ga je dat liever uit de weg. Of wellicht kun je goed resultaten behalen, maar gaat dit ten koste van de sfeer. Misschien denk je dat je soms moet kiezen tussen jouw gewenst resultaat óf persoonlijke verhoudingen zonder spanning. Deze avond ontdekten de deelnemers hoe ze het samen kunnen laten gaan: resultaat bereiken èn de harmonie versterken!

Diederik Vincent (1966) Managing partner van Springtraining en een ervaren trainer, coach en mediator. Zijn specialisatie is onderhandelen, beïnvloeden en conflictmanagement.

Evaluatie

14 financials troffen elkaar in De Veldkeuken en raakten tijdens de maaltijd al goed in contact met elkaar. We ontvingen enthousiaste reacties over de locatie waar we nu voor de tweede keer de meeting organiseren. Een uur later gingen we naar De Genieloods waar Diederik Vincent ons ontving. Van meet af aan was er veel interactie en dynamiek in de groep. Diverse financials hadden elkaar al eerder op een Financials meet Financials-avond ontmoet en er waren ook een aantal financials die voor het eerst de meeting bijwoonden. Diederik liet ons ervaren hoe je “onder” of “boven” in een onderhandeling kan zitten. Iedereen kwam voor de groep te staan en ontving persoonlijke feedback. De avond werd met een 8 1/2 gewaardeerd!

Enkele reacties op de vraag “Wat maakt de deelname aan de Financials meet Financials avond zinvol?”:

“Prima aanvulling op mijn vakinhoudelijke kennis. Op die manier kan ik ook andere competenties ontwikkelen.” Arjan van ‘t Verlaat
“IJken en spiegelen van eigen ervaringen!” Cornelis Uijl
“Er was een goede interactie met terugkoppeling op je eigen gedrag en hoe je je kan verbeteren.” Sander Heijnen
“Deze interactie-doe-avond houdt je een spiegel voor die je leert verder aan jezelf te werken!” Erik Teiken
“Met tips en tricks ga ik ontspannen een nieuwe onderhandeling in.” Wil Kroos
“Weer een stukje gegroeid!” Louis Treffers
“Informeel, informatief en inspirerend. Voor herhaling vatbaar!” Michiel van Maurik

 

Thema 18 december 2012 “Persoonlijk leiderschap, ze gaan op zoek naar jou!”

In deze verrassende workshop kregen de deelnemers in een interactieve setting een andere mindset aangereikt. Deze avond leerden de deelnemers hoe ze als finance professional in lastige situaties hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Aan de hand van een model (van slachtofferschap naar leiderschap) en vooral veel ervaringsgerichte oefeningen leerden de deelnemers zichzelf en elkaar op een dynamische manier kennen. Zelfinzicht, veel eyeopeners en veel, heel veel energie is het resultaat!

tica foto

Tica Peeman is directeur van en trainer bij VIS trainingen. Met heel veel plezier geeft zij trainingen, workshops en lezingen, met name trainingen leidinggeven, persoonlijk leiderschap (LEF) en communicatie. Ze is tevens auteur van de boeken ‘Heb LEF, durf te veranderen’ (2005), ‘I Trust U, managen vanuit vertrouwen’ (2009) en ‘Nieuwe Leiders gevonden’(2011).

De avond was zeer interactief. In tweetallen en kleine groepjes werden de deelnemers continue uitgedaagd om op zoek te gaan naar eigen persoonskenmerken en feedback te geven op die van anderen. De avond werd gemiddeld gewaardeerd met een 8!

Enkele reacties van deelnemers:
“Leren van anderen, bewustwording van dingen die je vergeten was, aanvulling en versterking van eigen netwerk” Sander Mol
“Zelfreflecterend karakter, waardoor je weer even stilstaat bij het “waarom” je dingen doet en de gevolgen van die keuzes” Joep Balfoort
“Weer bewust worden van jezelf en waarom je op een bepaalde manier reageert in een situatie” Jeroen Schalkwijk
“Even de gelegenheid om op een andere manier naar jezelf kijken” Bob Jong
“Altijd goed, zelfreflectie!” Antoine Rouppe vd Voort

Contact

FmF LinkedIn groep